Условия за наемане

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • Неограничен пробег
 • Застраховка „Гражданска отговорност”
 • Пътна такса – винетка за територията на Република България
 • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата
 • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил
 • Летищна такса
 • Заместващ автомобил
 • ДДС 20%

 

УСЛОВИЯ

Изисквания към наемателя:

Наемателят е длъжен да представи валидно свидетелство за управление на МПС най-малко от 3 години и син талон. Минимална възраст на шофьора –21 години, необходими документи (лична карта или паспорт ). Наематели под 23  години заплащат такса “Млад шофьор”, в размер от 6 €/ден и двоен депозит.

Период на наема:

Минимален наемен период 24 часа. При закъснение за връщане на автомобила след изтичане на договора за наем без предупреждение, клиентът се таксува както следва: до 4 часа – един наемен ден; от 4-8 часа – два наемни дни; над 8 часа – 3 наемни дни.

Начин на плащане и депозит:

При направата на резервация можете да извършите частично предплащане (15% от крайната цена) или пълно предплащане с  банков превод. . Ако е извършена частична предплата, Наемателят трябва да заплати оставащата сума при наемането на автомобила. Възможните методи за плащане са банков превод или плащане в брой. При наемането на автомобила, Наемателят е длъжен да остави депозит в брой в размер на 200 euro
 При излизане в чужбина, наемателят заплаща двоен депозит (виж по-долу).
 *Депозитът е задължителeн в брой.

Застраховки:

 • Super CDW+TP – Такса “Освобождаване от отговорност при щета/кражба”: Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и го освобождава напълно от отговорност в случай на щета или кражба. Важи при предоставяне на документ за щетата/кражбата от КАТ и при задължителното връщане на документите и ключовете на автомобила. Не важи при нанесени щети по гуми, джанти, стъкла, шаси и интериор.
 • AI – “Допълнителна застраховка”: Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и го освобождава от отговорност в случай на щети по гуми, джанти, предно стъкло и шаси.
 • Super Cover – “Супер застраховка”: Включва всички изброени по-горе (Super CDW+TP и AI).

 

 

Клас автомобил

 

Super Cover (AI+CDW+TP)   Super CDW+TP   Additional insurance – AI  
Летен сезон от 01.05 до 30.09
Зимен сезон от 01.10 до 30.04
летен
€/ден
зимен
€/ден
летен
€/ден
зимен
€/ден
летен
€/ден
зимен
€/ден
Икономи-

чен

7 € 5€ 5 € 4 € 5 € 3 €
стандарт 8 € 6€ 6 € 4 € 5 € 4 €
ван 9 € 8 € 7 € 6 € 7 € 6 €

 

Моля отбележете:

При заплащане на Super Соver, клиентът получава пълно освобождаване от отговорност, само при представянето на протокол от КАТ. В случай, че клиентът не предостави изискуемите документи от КАТ за ПТП – заплаща пълния размер на щетите, както и броя дни до пълното възстановяване на автомобила. В случай, че клиентът не предостави необходимите документи от КАТ, при кражба или тотална щета, той е отговорен и заплаща пълната застрахователна стойност на автомобила. Закупуването на Super CDW+TP не покрива частични липси, загуба на части или аксесоари.
Такса за изгубени документи, панел на касетофон, CD, рег. номер, GPS навигация или ключове на автомобила в размер на 200 €.
Нито една от гореизброените застраховки не освобождава клиента от отговорност при щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки, облицовки багажник и др.).
В случай на щета се начислява еднократна административна такса в размер на 30 €.

Гориво:

Автомобилът се предоставя с пълен резервоар. При връщане на автомобила с непълен резервоар, клиентът заплаща липсващото гориво на цена 1,50 €/л. и такса в размер на 10 €.

Еднопосочни наеми:

След предварителна заявка е възможна доставка или връщане на автомобила до друг град . Примерни еднопосочни наеми:

Наемане  Връщане Сума
София  Бургас 100 €
София  Варна 100 €
София  Пловдив 50 €
София  Банско 80 €
София  Боровец 40 €
София  Пампорово 80 €

 

* Летище София (м/у Т1 и Т2 – Мими Балканска 140) – не се начислява допълнителна такса.

Допълнителен шофьор и допълнително оборудване

За допълнителните екстри се прилага такса на ден, както следва:

Екстра Цена на ден Максимална Цена
Допълнителен шофьор 1,50 € 30 €
Столче за бебе 4,00 € 40 €
Детско столче 4,00 € 40 €
Помощно детско столче (бустър) 2,50 € 25 €
Багажник за ски – ако е наличен 4,00 €
Вериги за сняг 2,50 € – автомобили
4,00 € – SUV
25 €
40 €
GPS навигация 4,00 € 60 €

Такса извънработно време:

При наемане или връщане на автомобил извън работно време се прилага такса в размер на 20 €. Работно време: Понеделник – Неделя 09:00 – 19:00 часа. На официални празнични дни – Великден, Коледа (24.12, 25.12, 26.12), Нова Година (31.12, 01.01) се прилага такса – 09:00-19:00 ч – 20 €; 19:00-09:00 ч – 40 €.

Наеми извън страната:

Възможни са при предварителна заявка и одобрение за съседни на България страни (Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и европейската част на Турция). Начислява се административна такса в зависимост от наетия клас автомобил. Посочената административна такса е при посещение на една от изброените страни. За всяка следваща страна, клиентът заплаща допълнителна такса в размер 50% от таксата за първата страна. Депозитът се удвоява, както следва:

Клас автомобил

 

Административна
такса
Депозит
с карта
Депозит
в брой
икономичен 50 € 300 € 600 €
стандарт 60 € 400 € 800 €
лимозина/комби 80 € 600 € 1200 €
ван 80 € 1600 € с кр. карта не се прилага

След потвърждение от страна на Наемателят е длъжен да изпрати най-малко 3 работни дни преди началото на наема сканирано четливо копие на шофьорска книжка и паспорт за издаване на необходимите документи. Възможно е да има ограничения.

 Условия за анулиране/промяна на резервация:

Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ/промяна на резервация, по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден. Предплатената сума няма да бъде възстановена в случай на неявяване на Наемателя. Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил.